Fashion | Vragen die je jezelf moet stellen tijdens het winkelen!

Vragen die je jezelf moet stellen tijdens het shoppen…

 Winkelen, door de stad lopen met 100 tassen aan je armen, omdat je niet kan kiezen en zoveel leuke dingen ziet! Who doesn’t love it?

Het komt vast niet als een verrassing, maar ik ben dol op winkelen! Ik zelf heb namelijk echt een tassenverslaving. Ik kan er geen genoeg van krijgen! HAPPY ME, maar wie er iets minder gelukkig om worden, zijn de overvolle kledingkasten met te zware planken, manden die uitpuilen en er geen kledinghangers meer tussen passen en ofcourse onze portemonnees. Dag centjes…

Ter inspiratie van de film ‘’Confessions of a Shopalic’’ die je op een lekkere netflix chill dag kan kijken en natuurlijk mijn overvolle kledingkast heb ik een aantal handige tips/vragen die je jezelf kan stellen tijdens het winkelen en ervoor te zorgen dat je minder gevoelig wordt voor impulsaankopen. Wanneer je jezelf deze vraagt stelt, zal je niet meer te veel geld uitgeven en alleen leuke dingen kopen die je echt nodig hebt!

  • Wat mist er nog in mijn kast?

Voordat je naar de stad vertrekt, neem een kijkje in je kast. Hierdoor heb je een beter overzicht van wat je nog kan gebruiken en nodig hebt en waar je natuurlijk al (genoeg) van hebt. Daarnaast kan je ook gelijk een kijkje nemen hoeveel ruimte je nog over hebt en hoeveel er dus nog bij kan. That’s a win-win situation!

  • Heb ik dit echt nodig en ga ik dit gebruiken?

Natuurlijk gaan wij gelijk in de ontkenningsfase, tuurlijk heb ik dit nodig! Maar dit is de eerste vraag die je jezelf moet stellen wanneer je iets leuks ziet. Just think again… Ga bij jezelf na of je dit al hebt of iets soortgelijks in je kast of huis hebt. Mocht dit het geval zijn, zal je dit waarschijnlijk niet nodig zijn en kun je beter op zoek gaan naar iets wat je nog niet hebt. Ook moet je gaan nadenken bij wat voor gelegenheid je het kledingstuk of product gaat gebruiken. Heb je een heel duur jurkje in je hand en je wilt deze maar voor een gelegenheid gebruiken, denk dan twee keer na of je niet beter een jurkje kan kiezen die je vaker aan zult trekken dan alleen aan tafel tijdens het kerstdiner.

  • Kan ik dit kledingstuk combineren met de rest van mijn collectie?

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor kleding, ook met alle andere producten en spulletjes, maar als voorbeeld gebruik ik even kleding met deze vraag. Als je het schattige truitje of een leuke stoere jeans vasthoudt in je hand, kruip even met je gedachten in je kledingkast en kijk of je deze kan combineren met de rest van jouw wardrobe. Ik zou het alleen kopen als het minstens met een stuk of 3/4 kledingstukken kan combineren. Is dat niet het geval, zal je weer een complete outfit moeten kopen en dat willen we nu juist vermijden! Deze vraag is voor mij enorm van belang en ik denk dat dat wel voor iedereen geldt. Zorg dus dat je vraag 1 nooit overslaat, zodat je weet wat je al in je kast hebt hangen.

  • Vind ik het echt zo mooi en ga ik dit toekomst ook nog dragen?

Deze twee vragen horen eigenlijk wel een bij elkaar als je het mij vraagt. Leuk vindt je het sowieso al als je het in je handen houdt en er meteen op afstapt in de winkel, maar de vraag die je jezelf moet stellen is ‘Do I like it or do I love it?’ Je moet het product zo mooi en geweldig vinden dat je dit ook daadwerkelijk vaak gaat dragen of gebruiken. Met als de volgende vraag die je gelijk daarna stelt vind ik dit volgend jaar/seizoen nog net zo mooi of zal ik hier snel zat van zijn? Of koop je het alleen omdat het nu een trend is? Waarschijnlijk zal je de helft van de spullen terug leggen en koop je echt alleen wat je echt geweldig vindt. Nu weet je ook nog eens zeker dat je geen miskoop meeneemt! En je kan altijd teruggaan naar de winkel of het later alsnog online bestellen, mocht je er spijt van krijgen dat je het hebt laten liggen.

Make it worth your money. Ik hoop dat ik jullie met deze tips een beetje op de goede weg ga helpen tijdens het winkelen! Het betekent natuurlijk niet dat je niks meer moet kopen, maar dat je bewuster om gaat met je geld en je juist leuke dingen koopt die je ook nodig hebt en gaat gebruiken! Moeilijk zal het worden, maar het is het zeker waard voor je portemonnee!

Have fun while you do your shopping and good luck!

 

Heel veel liefs,

Laura

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *