Travel | Christmas City Trip London

Vorig jaar ben ik in eind November een weekendje London geweest samen met mijn vriend. Ik ben een hele grote fan van kerst en daarom stond dit erg hoog op mijn bucketlist! Op foto’s en films zag ik hoe mooi de straten van Londen versierd waren en aangezien zij geen sinterklaas kennen, zijn zij in November al bezig met het decoreren van de straten, winkels, restaurantjes en noem maar op! Dit wilde ik gewoon met mijn eigen ogen zien en die echte Christmas spirit voelen!

 Dit zijn de dingen die ik heb bezocht en heb gedaan en die jij zeker moet gaan zien en doen, wanneer jij naar Londen gaat:

 • Big Ben

De grote klok van het Palace of Westminster.

 • Buckingham Palace

Het paleis waar de Royals van Engeland wonen.

 • London Eye

Het mega-grote reuzenrad midden in London.

 • London Tower Bridge

Supermooie en grote brug gebouwd boven de rivier Thames.

 • Harrods

Megagroot warenhuis gespecialiseerd in luxe merken, ik benoem Gucci, Chanel, Dior, Prada etc. Heaven on earth dus!

 • Christmas Markets on the streets.

Gezellige marktjes midden op de straten van London.

 • Reizen in een dubbeldekker

Dit zijn die mooie rode ‘dubbel’ verdieping bussen, erg leuk!

 • Covent Garden Market

Een winkel- en entertainment gebied.

 • Oxford Street and Regent Street

De twee bekendste winkelstraten met de leukste winkels van London! Ja, ze hebben alles daar!

 • Piccadilly Circus

Dit noemen ze de ‘Times Square’ van London. Een enorm plein wat een groot toeristische attractie is!

Ik heb enorm genoten van deze mooie stad en haar mooie bezienswaardigheden en juist omdat het zo mooi versierd was, keek ik mijn ogen uit en was een weekendje veel te kort! Deze citytrip is zeker een aanrader en vooral rond het einde van het jaar. Daarom ben ik zeker van plan nog een keer weer te gaan, want ik heb nog lang niet alles kunnen bekijken: Wimbledon, Camden Town, London Dungeon en nog veel meer! Daarnaast kun je er ook zo heerlijk winkelen yay!

 Ik verbleef in de wijk Southwark en de naam van ons hotel was Hotel Ibis Blackfriars. Het hotel was vlakbij de Tower Bridge en ik kon vanuit mijn raam de London Eye zien! Dit was een prima en schoon hotel met vriendelijk personeel! Alleen zou ik toch de volgende keer wat dichter bij de wijk Soho of Westminster willen verblijven, omdat je dan wat centraler zit en dichter bij de winkels bent.

 

Heb jij nog tips, leuke bezienswaardigheden, restaurantjes of cafeetjes? Laat het me dan hieronder weten in de comments en vergeet het niet te liken!

 Heel veel liefs en xoxo,

Laura

1 thought on “Travel | Christmas City Trip London”

 1. Leuk artikel met mooie foto’s Laura. Vooral de foto met op de achtergrond de Tower Bridge ziet er prachtig uit. Het lijkt mij ook super mooi om tijdens de kerstdagen naar Londen te gaan. Daar ervaar je pas echt het gevoel van kerst, althans daar ga ik vanuit.

  Veel succes verder met je blog.

  Groetjes Ramon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *